četvrtak, 24. listopada 2019.

24.10.2019.

4.dan tečaja

Danas smo se upoznali s još zanimljivih digitalnih alata. Weebly je web 2.0 alat koji omogućuje besplatnu izradu web stranice, bloga ili web-shopa. Svojim jednostavnim (drag and drop) i intuitivnim sučeljem pruža način izrade web stranice bez da nam je potrebno ikakvo (pred)znanje o programiranju. Weebly omogućuje stvaranje, upravljanje i uređivanje web stranice s bilo kojeg uređaja: računalo, tablet, Iphone, Ipad ili Android. Weebly ima jako lijep izbor predložaka koji izgledaju fantastično. Oni su organizirani u kategorije koje su zaista raznovrsne i vizualno atraktivne, tako da je lako snaći se i naći svoju kategoriju. Sve značajke koje korisnici očekuju uključuju: galeriju fotografija, YouTube, zvuk. Fotografije se mogu urediti izravno iz Weeblya, što je praktično, pogotovo ako vam se ne sviđa upotreba složenih foto urednika poput PhotoShop-a.

Po završetku tečaja mi sudionici otišli smo na zajednički ručak. 

Danas smo obavili i posjet osnovnoj školi u blizini našeg mjesta za obuku. Ravnatelj nas je srdačno primio te upoznao sa školom i organizacijom rada u njoj. On je na ravnateljskom mjestu više od 25 godina te uspješno obavlja taj posao. U toj četvrti u zadnjem desetljeću žive isključivo imućniji stanovnici Praga pa je obrazovanje u skladu s najvišim državnim standardima. U svakoj generaciji ima po jedan Montessori razred,a ostali pohađaju školu po redovnom programu.



Nakon ručka otiđoh u Muzej Madame Tussauds ilitiga Muzej voštanih figura. Spremno sam pozirala kraj poznatih osoba u voštanom izdanju poput Freddya Mercurya, Lady Gage, Franza Kafke, Dalaj Lame, Alberta Einsteina, Georgea Clooneya i ostalih.






Nema komentara:

Objavi komentar